Styrelsen informerar

De Geerparken

NVB bolagen har nu slutfört arbetet med att förbättra De Geerparken. På lekutrustningen har en säkerhetsbesiktning genomförts. All utrustning uppfyller gällande säkerhetskrav. Däremot ligger den stenlagda gången för nära en av balansbommarna. Detta skall åtgärdas av NVB. Styrelsen följer upp åtgärdsplanen och kommer dessutom att påtala att det numera bildas stora vattensamlingar på några ställen. Styrelsen vill veta vad det beror på och kommer att begära att det åtgärdas.

Trafik

Omskyltningen är slutförd. Styrelsen ber alla boende att respektera det som skyltarna anger, inklusive hastighet och  P-förbud på vändplatserna. P-förbudet gäller dygnet runt.  Vändplatserna är till för att bilar skall kunna vända utan att behöva backa till närmaste korsning. Backande bilar av alla sorter,  personbilar, sopbilar, taxi, transportbilar m fl.  på våra gator utgör  en allvarlig säkerhetsrisk.

Styrelsen har påbörjat planering av vinterunderhållet i området.

Bredbandsbolaget

Alla problem som påverkat samtliga hushåll är avhjälpta sedan knappt två veckor. De allra flesta hushåll är nu  i full drift, även dom som haft problem som varit svårlösta. Om någon fortfarande har problem med någon av BBB:s tjänster, måste det anmälas till kundtjänst snarast 0770-777 000 !

Det har kommit in frågor om hur man skall få plats med den nya utrustningen i IT skåpen. Eftersom det finns flera olika typer av skåp i området finns det inte någon lösning som passar alla. Några generella råd har förmedlats tidigare, v.g. gå tillbaka till tidigare information för att läsa om det. De flesta hushåll har vid det här laget hittat  lösningar på problemet, ett tips är därför att fråga grannar med likadana skåp hur dom har gjort.

Den säkerhetsrisk som uppmärksammades med våra modem, löstes inom ett dygn. Det finns således inte någon säkerhetsrisk med våra Zyxelmodem längre. Se www.bredbandsbolaget.se för mer utförlig information.

BBB håller på att gå igenom samtliga fakturor för att kontrollera att ingen fått betala startavgifter och inte heller fakturerats för tilläggstjänster som inte varit i drift. Där så felaktigt skett, kommer vederbörande att krediteras. Samfälligheten har ännu inte fakturerats något för grundutbudet.

När samtliga hushåll är i full drift skall styrelsen förhandla fram en kompensation med Bredbandsbolaget. Denna kompensation gäller enbart gruppanslutningsavtalet och grundutbudet, d.v.s. det som Samfälligheten tecknat avtal om. Kompensation för eventuella tilläggstjänster skall regleras mellan varje slutkund och BBB. Styrelsen har en strategi för att nå bästa möjliga förhandlingsresultat för hela samfälligheten och är angelägen om att det inte äventyras genom att man blandar ihop dom två olika kompensationsområdena.

Stockholms Stad

Har beskurit alla träd i Äppellunden och tagit bort buskarna i slutet av Alabastervägen, dvs på stadens mark. Staden har planlagt rensning/röjning av buskaget vid De Geerparken, skogspartiet mellan gångstigen och Spångavägen samt döda träd på stadens mark utmed gångstigen. Dessa arbeten kommer att utföras successivt i en ordning som är budgeterad. De nedsänkta lamporna i början av gångstigen ligger inom stadens ansvarsområde. Den del av Söderberga Alle som bytt namn till Follingbogatan, tillhör inte Stockholms Stad och kommer inte att åtgärdas/förbättras av staden.